Geschiedenis van het merk Attolini

Geschiedenis van het merk Attolini

door Irene

Het merk Cesare Attolini voert terug naar de jaren 30 toen Vincenzo Atollini een meesterkleermaker in Napels was en veel succes oogstte met zijn kleermakerszaak waar hij handgemaakte maatpakken produceerde. Zijn zoon Cesare Attolini leerde het ambacht van zijn vader en startte in 1989 het familie bedrijf onder zijn eigen naam. Nog steeds is hij hier eigenaar van waarbij hij wordt ondersteund door zijn zoons Guiseppe en Massimo. Beide broers selecteren de stoffen persoonlijk waarbij ze vaak uitkomen bij Schotse, Engelse, Ierse en Italiaanse garen van de hoogste kwaliteit. De kenmerkende, exclusieve stijl van het merk blijft overeind en vernieuwd zich constant omdat de kleuren en ontwerpen exclusief op hun verzoek gemaakt worden. 

Het merk Attolini bij Pauw.com 

Pauw.com heeft een collectie van Attolini samengesteld die bestaat uit jasjes, shirts, zijden pochetten en dassen, overjassen en pakken. Er zijn items te verkrijgen voor een verfijnde, formele look zoals een business pak maar ook zijn er bijvoorbeeld jasjes bestaande uit 100% linnen die goed casual gecombineerd kunnen worden met een dunnen trui en een chino. Wat kleuren betreft is er de keuze uit donkere kleuren die een betrouwbare indruk kunnen maken voor elke formele gelegenheid en er is lichte kleding verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld lichtblauwe shirts die in combinatie met een zomers pak zorgen voor een verfijnde, elegante uitstraling. Met de blauwe, bedrukte zijden pochetten kan een subtiel modestatement gemaakt worden. 

Even uitgelicht 

Hoewel het merk vooral bekend staat om zijn jasjes is het de moeite waard de Cesare Attolini smoking er even uit te lichten. Dit is een smoking in een diep, donkerblauwe kleur die handgemaakt is in Napels en vervaardigd is van S160 wol. Het jasje heeft puntige, zacht contrasterende zwarte, zijden revers en de broek heeft zwart zijden biezen op de pijpen. De smoking heeft een slanke pasvorm en de broekspijpen zijn onafgewerkt zodat de lengte precies op de juiste maat gemaakt kan worden door een kleermaker.

ByIrene