Huis kopen in Duitsland

Huis kopen in Duitsland

door Irene
Huis kopen Duitsland

Wie zich op de Nederlandse woningmarkt begeeft, komt er al heel snel achter dat deze op zijn zachts gezegd oververhit is. Huizen gaan boven de vraagprijs weg, en zijn vaak al onderhands verkocht voordat ze Ć¼berhaupt te koop worden aangeboden. Een mooie situatie voor wie zijn of haar huis wil verkopen, maar voor wie gaat kopen absoluut geen gunstige tijd. Wie echter wat verder kijkt zal al snel zien dat er genoeg kansen liggen. Denk eens aan het kopen van een woning in Duitsland. In Duitsland is de woningmarkt een stuk stabieler. De prijzen liggen er doorgaans lager dan in Nederland, terwijl de huizen veelal ruimer en mooier zijn.

Als Nederlander ben je een inwoner van de Europese Unie. Daarmee heb je het recht om in ieder land binnen de Europese Unie te wonen en om een woning te kopen. Wie zich in Duitsland wil vestigen hoeft hiervoor geen vergunning aan te vragen. Wel is het van belang dat je kunt aantonen dat je zelf in jouw levensonderhoud kunt voorzien, en dus geen aanspraak wil gaan maken op het sociale stelsel. Bij het kopen van een woning in Duitsland zijn er net als bij ons diverse wetten en regels van toepassing. Zo zijn er bijvoorbeeld twee overeenkomsten nodig bij de overdracht. Een koopovereenkomst en een overeenstemming dat het stuk grond overgedragen wordt. Voordat je een woning gaat kopen is het aan te raden om je goed te verdiepen in de geldende wet- en regelgeving.

Het aanbod van woningen in Duitsland is net als in Nederland divers te noemen. Op www. hollandimmocenter.com is een aanbod van woningen te vinden, die op zijn zachts gezegd interessant te noemen zijn. Het makelaarskantoor bevindt zich vlakbij de grens, waardoor ze bekend zijn met het beste van beide werelden. Daarnaast bieden ze ondersteuning bij alle zaken die komen kijken bij het kopen van een woning zoals de taxatie, financiering, koopaktes en natuurlijk de uiteindelijke overdracht.

ByIrene