Leerzame dag en heerlijk vlees eten in de Veluwe!

jun 21, 2019

Leerzame dag en heerlijk vlees eten in de Veluwe!

door Irene
Wild eten op de Veluwe

Als bedrijfsuitje had ik laatst een wildproeverij geboekt in de Veluwe. We hadden namelijk al heel vaak gebowld en dat soort typische uitjes gedaan met het bedrijf, dus voor deze keer wilden we eens wat anders en origineels. Toen ik van mijn oom hoorde over het wildarrangement van Wildproeverij.nl, aarzelde ik niet en besloot ik meteen om dit als uitje te boeken voor ons bedrijf!

Toevallig zijn we in het bedrijf allemaal liefhebbers van vlees, dus een wildproeverij is dan echt een superleuk uitje voor ons. We hebben ons de hele middag en avond vermaakt en hebben als afsluiter ook nog eens heerlijk van het buffet gegeten. De dag begon met een wildtocht onder begeleiding van een jager en boswachter. We zijn samen op pad geweest in de Veluwe en hebben kunnen zien hoe men op wild zou jagen. Dit hadden we nog nooit meegemaakt, dus het was erg interessant en ook wel een beetje spannend om eens mee te maken. Na deze wildtocht kregen we een lekkere kop koffie, waarna we vervolgens een demonstratie kregen van hoe men het dier zou ontweiden en slachten. Sommige van mijn collega’s vonden dit aanvankelijk niet zo leuk om te zien, maar zij stelden hun mening later op de avond bij. Na een interessante discussie met elkaar vonden we namelijk dat vlees eten nog steeds moet kunnen, maar dan wel op een verantwoorde manier. Ook werden we door deze dag ons er bewust van waar vlees nou eigenlijk vandaan komt. De slachtdemonstratie gebeurde op een ethisch verantwoorde manier, alleen is dat (helaas) niet altijd het geval in de vleesindustrie. Deze bijzondere wildproeverij heeft ons dat duidelijk doen beseffen!

Na de demonstratie werd het dan eindelijk tijd om onze buiken te vullen met heerlijk eten. Als eerste kregen we een aperitief, waarna we konden genieten van een wildbraad en wildbuffet. Het vlees was echt vers, heerlijk mals en superlekker! Dit etentje was dus de perfecte afsluiting van een leerzame dag. Mijn collega’s vonden het ook een erg leuk bedrijfsuitje en we kunnen het dan ook iedereen aanraden om ook eens zo’n wildproeverij te doen. Vleesliefhebbers zullen het echt te gek vinden!

ByIrene